Bak het spek in 2 eetlepels olie knapperig uit.
Roer de knoflook erdoor, voeg de spinazie in delen toe en laat die al
omscheppend slinken.
Meng er de rozijnen, 50 gr pijnboompitten en 1 theelepel tijm door.
Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit het spinaziemengsel en breng
het op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de kipreepjes 5 minuten in 2 eetlepels olie.
Bereid een saus van de melk en het sauspoeder volgens de aanwijzingen op
de verpakking en meng 50 gr kaas door de saus.
Schep de helft van het spinaziemengsel in de ovenschaal en schenk er de
helft van de kaassaus over.
Verdeel er de helft van de kipreepjes over en verdeel daarover de rest van
het spinaziemengsel.
Dek af met de rest van de kipreepjes en schenk er de rest van de kaassaus
over.
Meng de rest van de geraspte kaas met de rest van de tijm en strooi dit
over het gerecht.
Bak het gerecht in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.
Garneer met een takje tijm.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |